Drone üreticisi DJI 10 milyara uçuyor

Geçtiğimiz yıl yüzde 400 büyüyen drone üreticisi DJI, 2015 yılı sonunda 10 milyar dolarlık şirket olmayı gözüne kestirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Dünyanın en inovatif insansız hava aracı (Drone) üreticisi şirketi Silikon Vadisi'nden çıkmadı. Çin merkezli drone üreticisi firma 10 milyar dolarlık bir dev olmak için kolları sıvadı. 

SZ DJI Technology Co. ya da kısaca DJI olarak bilinen Çinli drone üreticisinin kendisine 10 milyar dolar değer biçtiği ve yatırımcılarından fon için para toplamaya başladığı iddia edildi. 

Küçük ofisten dünya liderliğine

DJI'ın büyüme hikayesi etkileyici. Çok değil 9 yıl önce 2006 yılında Çin'in Shenzen kentinde de küçük bir ofiste kurulan firmanın başta ABD, Almanya ve Hollanda olmak üzere dünyanın bir çok yerindeki ofislerinde 3 binden fazla çalışanı bulunuyor. DJI drone piyasasını domine ediyor. DJI'ın bu başarısı taklitçi olmakla suçlanan Çinli firmaların inovatif de olabileceğinin en güzel kanıtı durumunda. 

DJI CEO'su Frank Wang kasım ayında Wall Street Journal'a verdiği mülakatta," Birçok Çin şirketi gelişmiş yabancı ülkelerin ileri teknoloji ürünlerinin ucuz versiyonlarını üretiyor. Biz DJI olarak kuruluşumuzdan bu yana inovatif adımlarımızla endüstrinin lideriyiz" demişti. 

Son yıllarda Huawei,Tencent ve Alibaba gibi Çinli devlerin başarıları Wang'in sözlerini detekliyor nitelikte. 

Bu konularda ilginizi çekebilir