Dubai World'e 9,5 milyar dolar

Dubai hükümeti, Dubai World'e 9.5 milyar dolarlık yeni fon aktarılacağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Dubai hükümeti, Dubai World'ün borçlarının yeniden yapılandırılması için 9.5 milyar dolarlık yeni fon aktarılacağını duyurdu.

Hükümet, bu yenin fonun 5,7 milyar dolarlık bölümünün daha önce Abu Dabi hükümetinin verdiği kaynaktan sağlanacağını, geri kalanı için ise iç kaynakların kullanılacağını kaydetti.

Hükümetin sahip olduğu Dubai World ile bu şirkete bağlı Nakheel şirketi, yeniden yapılanmanın ilk adımı olarak milyarlarca dolarlık borcunun ertelenmesini isteyeceğini açıklamıştı.

Dubai World'ün, yaklaşık 60 milyar dolar borcu var. Bu borç Dubai Emirliği’nin 80 milyar dolar olan borcunun büyük kısmını oluşturuyor. Dubai World'ün borcunun büyük bölümü de gayrimenkul ve inşaat alanında faaliyet gösteren yan şirketi Nakheel’den kaynaklanıyor.

Palmiye Adası’nı tasarlayan Nakheel, Suudi Arabistan, Ürdün, Rusya gibi ülkelerde inşaat projeleri bulunan Limitless ile İsviçre’de kayak merkezi yapan Leisure Corp, Dubai World’ün en önemli şirketleri. Dubaili şirketin 100 farklı ülkede yatırımı bulunuyor.

90'dan fazla şirkete borç

Dubai World'ün 90'dan fazla bankaya borcu bulunuyor. En fazla borçlu olduğu şirketler HSBC, Royal Bank, İngiliz bankası Lloyds, Standard Chartered şirketi, Tokyo-Mitsubishi UFJ bankası, Emirates NBD PJSC şirketi ve Abu Dhabi Ticaret Bankası olarak sıralanıyor

Bu konularda ilginizi çekebilir