Dünya Kupası'nın altın adamları

"Altın Ayakkabı" ödülünü Thomas Müller, "Altın Top" ödülünü Forlan, "Altın Eldiven" ödülünüyse Casillas aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

JOHANNESBURG - Dünya Kupası'nda "Altın Ayakkabı" ödülü  Alman Thomas Müller'in, "Altın Top" ödülü Uruguaylı Diego Forlan'ın, "Altın Eldiven ödülü ise İspanya kalecisi İker Casillas'ın oldu.

2010 Dünya Kupası'nda gol kralına verilen Altın Ayakkabı ödülünü, asist fazlasıyla 5 golü bulunan Alman Thomas Müller kazandı.

Gol krallığı yarışını Hollandalı Wesley Sneijder, İspanyol David Villa ve Uruguaylı Diego Forlan gibi 5 golle tamamlayan Müller, diğer 3 oyuncudan fazla asist yaptığı için gol krallığı unvanının sahibi oldu.

Adidas'ın sponsorluğunda verilen Altın Ayakkabı ödülü, Dünya Kupası'nın gol kralına veriliyor. Birden fazla futbolcunun gol sayısı eşit olursa, bu ödülün sahibi en fazla asist yapan futbolcu oluyor. Asistler de ödül sahibini belirleyemezse en az süre oynayan futbolcu, Altın Ayakkabı'yı evine götürüyor.

İstatistiklere göre Müller'in 3 asisti, diğer 3 futbolcunun 1'er asisti bulunuyor.

Gol krallığında üçüncü sırayı, dört golü bulunan Gonzalo Higuain (Arjantin), Miroslav Klose (Almanya) ve Robert Vittek (Slovakya) paylaştı.

Kupada üç golü bulunan futbolcular ise Landon Donovan (ABD), Asamoah Gyan (Gana), Luis Fabiano (Brezilya), Luis Suarez (Uruguay) olarak sıralandı.

Altın Top

2010 Dünya Kupası'nda en iyi futbolcu seçilen Uruguaylı Diego Forlan ise "Altın Top" ödülünün sahibi oldu.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) açıklamasında, kupaya akredite olanların oylarının yüzde 23,4'ünü alan Forlan'ın Altın Top Ödülünü kazandığı belirtildi.

Oylamada 2. sırada, oyların yüzde 21,8'ini alan Hollandalı Wesley Sneijder, 3. sırada ise oyların yüzde 16,9'unu alan İspanyol David Villa yer aldı.

Kupada 5 gol atan Forlan, Uruguay'ın 4. olmasında büyük katkıda bulunmuştu.

Altın Eldiven

İspanya kalecisi İker Casillas ise kupanın en iyi kalecisi seçildi ve "Altın Eldiven" ödülüne layık görüldü.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir