Dünya Odalar Yarışması'nda ödülü İTO kaptı

Oda, ÖZİMEK projesi ile 'En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi' ödülünü aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MEXİCO CITY - 7. Dünya Odalar Kongresi kapsamında düzenlenen "Dünya Odalar Yarışması"nın ödül töreni kongrenin kapanış gününde yapıldı.

Dört farklı grupta 5 finalist projenin yer aldığı yarışmada, İstanbul Ticaret Odası ÖZİMEK ile "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" ödülünü aldı. Proje kapsamında İTO, oluşturulan merkezlerde 2007 yılından bu yana mesleki eğitimler vererek işsizlik ve kalifiye eleman eksikliği ile mücadele ediyor.

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş ve heyetine, ödül çekini ve plaketini Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı verdi. Yalçıntaş, Dünya Odalar Kongresi'nin dünya odalarının en önemli organizasyonu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kongrenin belki de en heyecanlı ve önemli faaliyeti odalar yarışması. Odalar bu yarışmaya en çok inandıkları, en başarılı projelerini göndererek, en iyi olabilmek için yarışıyor. Biz de bu yıl en çok gurur duyduğumuz projelerimizden biri olan ÖZİMEK ile 'En İyi Sosyal Sorumluluk' kategorisine başvurduk ve birinci olduk. Yarışmada gerçekten çok iyi projeler yer aldı. Ancak ÖZİMEK bizim çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz projelerimizden biri. Dünya odalarının da projemizi takdir etmiş olması bize çok mutluluk verdi. Böyle önemli bir uluslararası organizasyonda hem İstanbul'a, hem de Türkiye'ye birincilik ödülünü getirebilmiş olmaktan dolayı son derece gururluyuz."

İTO, "En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" kategorisinde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası, Peru Amerikan Tİcaret Odası, Kolombiya'dan Bogota Ticaret Odası ve Şili Ulusal Ticaret, Turizm ve Hizmetler Odası ile mücadele etti.

İTO'nun İstanbul İl Özel İdaresi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü ile yürüttüğü ÖZİMEK Projesi, bir meslek edindirme ve geliştirme projesi.

İşsizlik sorununun çözümüne mesleki eğitim kurslarıyla destek vermeyi amaçlayan projeye katılan kursiyerler, 260 ile 400 saat arasında teorik ve pratik eğitim aldı.

Projeden 2007 yılı Haziran ayından bugüne 27 bin 832 kursiyer yararlandı ve 25 bin 851 kişi mezun oldu. Ayrıca bu süre zarfında 171 kurs dalı açıldı, 83 meslek lisesinde eğitim verildi.

İşverenler ve iş arayan kursiyerler arasında bir köprü görevi gören İnsan Kaynakları Borsası adı altında bir web sitesi de kuruldu.

Bu konularda ilginizi çekebilir