Dünya onlar için durdu

Kanlı Charlie Hebdo dergisi saldırısında hayatını kaybedenler için dünya adeta bir dakikalığına durdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'daki katliamda hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen saygı duruşuna dünya genelinden katılım sağlandı. 

Fransa'da dün mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik gerçekleştirilen kanlı saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu çağrısı yapıldı. Paris merkezli haber ajansı Agence France-Presse’in tüm çalışanları da saygı duruşu çağrısına katıldı.

Binanın pencerelerine çıkan AFP çalışanları ellerinde “Je suis Charlie” (Ben Charlie’yim) yazılı pankartlar taşıdılar. Saygı duruşunda bu çarpıcı görüntüler meydana geldi.

Aynı saatlerde başka ülkelerde de ölenlerin anısına saygı duruşu düzenlendi. İstanbul’da İstiklal Caddesi üzerindeki Fransa Konsolosluğu önünde de kalabalık toplandı ve saygı duruşu gerçekleştirildi.

İstiklal Caddesi'nde saygı duruşu

İstiklal caddesi üzerindeki Fransa Konsolosluğu önünde de kalabalık toplandı ve saygı duruşu gerçekleştirildi. İstanbul’daki Fransa Konsolosluğu’nun Facebook sayfasından yapılan duyuru yapılarak saygı duruşu çağrısı yapılmıştı.

Avrupa'dan saygı duruşuna katılım

Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu üyeleri de çağrıya katıldı. AP Başkanı Martin Schulz saygı duruşu sonrası konuşma yaptı.Londra Metropolitan polisi de saygı duruşuna katıldı. 

Japonya'da da pek çok kişi ölenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Kanlı baskının ardından Fransa'da 100 bin kişi sokaklara dökülmüştü. Başkent Paris tüm gece uyumamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir