Dünyanın en lüks hapishanesi, yeniden otel olacak

Suudi Arabistan'da yolsuzluk soruşturması sonrasında onlarca prens ve iş adamının gözaltında tutulduğu Riyad'daki lüks Ritz-Carlton oteli, gelecek ay müşterilere yeniden kapıları açacağını duyurdu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Arabistan'da kasım başında başlayan yolsuzluk soruşturması sonrasında onlarca prens, iş adamı ve üst düzey yetkilinin gözaltında tutulduğu Riyad'daki Ritz-Carlton, kapılarını yeniden açıyor.

Lüks otelin internet sitesinden yapılan açıklamada, Ritz-Carlton'ın müşterilerini gelecek aydan itibaren yeniden ağırlamaya başlayacağını duyurdu.

Reuters'a konuşan bir otel yetkilisi de, 14 Şubat başlangıçlı olarak rezervasyon almaya başladıklarını söyledi. Oteldeki en ucuz odanın bir gecelik fiyatı ise 650 dolar.

"Dünyanın en lüks hapishanesi" olarak nitelenen Ritz-Carlton'da gözaltında tutulan isimler arasında, Suudi Arabistan'ın en zengin ismi olan Alwaleed bin Talal de yer alıyordu.

Suudi hükümetinin gözaltındaki isimlerle görüşmelerde ilerleme kaydettiği, suçunu kabul edilen birçok yetkilinin servetlerinin bir bölümü karşılığında serbest bırakıldığı bildirilmişti.

Gözaltındaki Suudi Prens, 6 milyar dolar ödemeyi reddettiGözaltındaki Suudi Prens, 6 milyar dolar ödemeyi reddetti

 

Bu konularda ilginizi çekebilir