Duruşma 27 Temmuz'a ertelendi

Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davanın hazır bulunmayan 6 sanık hakkında yakalama kararı verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mısır mahkemesi, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 24 kişinin "yargıya hakaret" suçlamasıyla yargılandığı davada 5'i firari 6 sanık hakkında yakalama kararı verdi.

Kahire Ceza Mahkemesi, ilk oturumunda hazır bulunmayan ve avukata vekalet vermeyen yurtdışındaki Mısır Resmi Haber Ajansı MENA'da gazeteci Ahmed Hasan eş-Şarkavi, El-Cemaatu'l İslamiyye yöneticilerinden Asım Abdulmacid, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensuplarından Vecdi Guneym, Mursi dönemi Hukuk İşleri Bakanı Muhammed Mahsub, avukat Memduh İsmail ve ülkede bulunan yazar-şair Abdurrahman Yusuf el-Karadavi hakkında yakalama kararı çıkardı.

Mursi ve 24 kişinin "Yargıya veya yargı mensuplarına hakaret ve adaletin seyrine müdahale" suçlamalarıyla yargılandıkları davanın duruşması 27 Temmuz'a ertelendi.

Öte yandan, söz konusu davada birçok sanığın avukatı olan Halid Ali, kararın yurtdışındaki sanıkları kapsadığını, ülkedeki sanıkların avukata vekalet vermelerinin yeterli olduğunu kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir