ECB'den piyasaları coşturacak hamle

Avrupa Merkez Bankası'nın Mart ayından başlamak üzere 2016 yılı sonuna kadar ayda en az 50 milyar euroluk tahvil alımı yapacağı iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Küresel piyasaların gözü kulağı bugün parasal genişlemeye gitmesi düşünülen Avrupa Merkez Bankası'nda olacak.

Avrupa Merkez Bankası'nın merakla beklenen toplantısı bugün gerçekleşiyor. Avrupa Merkez Bankası, faiz kararını TSİ 14.45'te açıklayacak.

 Ardından piyasalar, Başkan Mario Draghi'nin TSİ 15.30'da yapacağı basın toplantısını bekleyecek. Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) Frankfurt'ta gerçekleştireceği toplantıda, faiz oranlarında değişikliğe gidip gitmeyeceği ve devlet tahvili satın alımını da kapsayan bir nicel genişleme programı konusunda yeni bir adım atıp atmayacağı piyasalarda merakla bekleniyor. 

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeure, Avrupa Merkez Bankası'nın devlet tahvili alımları konusunda henüz herhangi bir karar vermediğini söylemişti. 

Her ay 50 milyar euroluk tahvil alımı

Wall Street Journal Gazetesi, Avrupa Merkez Bankası’nın her ay en az 50 milyar euroluk (58 milyar dolar)  tahvil alımı yapacağını yazdı. Konu hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haber hakkında  ise yorum yapmadı. Bloomberg.com sitesinde yer alan diğer bir haberde ise ayda 50 milyar euroluk alımların devlet tahvillerine odaklanacağı, ancak Mart ayından önce başlamayacağı ve 2016 sonuna kadar süreceği belirtildi.  

Bu konularda ilginizi çekebilir