ECB'nin elinde kullanabileceği daha fazla araç var

ECB Başkan Yardımcısı Constancio, bankanın elindeki bütün araçları tüketmediğini ve daha fazla araç kullanabileceğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio bankanın elindeki bütün araçları tüketmediğini ve daha fazla araç kullanabileceğini, ancak euro bölgesinde büyümenin canlandırılabilmesi için

hükümetlerin de üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini söyledi.
             
Constancio CNN ile söyleşisinde, ECB'nin ihtiyaç duyulması halinde daha fazlasını yapabileceğini belirtse de bunların hangileri olabileceği konusunda konuşmadı.
             
Büyümenin canlandırılabilmesi için yapısal reformların gerekli olduğunu söyleyen Constancio, "Büyümeden söz ediyorsak, para politikasının bunu tek başına yapamayacağı açık, başka politikaların desteği de gerekli" dedi. ECB Başkanı Mario Draghi de daha önce reform ve daha esnek harcamalar için hükümetlere çağrıda bulunmuştu.
              
ECB geçen hafta faiz oranlarını aşağı çekmiş ve varlığa dayalı menkul kıymet alımını öngören yeni bir program açıklamıştı. ECB ayrıca bankalara bu ay dört yıl vadeli kredi imkanı da sağlayacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir