ECB'nin son önlemlerinin etkileri zamanla görülecek

ECB'nin Haziran ayında açıkladığı önlem paketinin euro bölgesi ekonomisi üzerindeki etkilerinin görülmesi zaman alacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS- Avrupa Merkez Bankası (ECB) İcra Kurulu üyelerinden Peter Praet, bankanın Haziran ayında açıkladığı önlem paketinin euro bölgesi ekonomisi üzerindeki etkilerinin görülmesinin zaman alacağını söyledi.

              
Praet Paris'teki bir konuşması için hazırlanan metinde, "Önlemlerin bir bütün olarak reel ekonomiye daha çok kredi akşını  ve toparlanmayı desteklemesi ve bu yolla enflasyon oranını yüzde 2 seviyesine yaklaştırması gerekiyor. Ancak her zamanki gibi reel ekonomi üzerindeki etkiler zaman alacak" dedi.
              
Euro bölgesinin yavaşlayan ekonomisini canlandırmak isteyen ECB,  geçen ay faiz oranlarını rekor düşük düzeylere indirdi ve ekonomiye para aktaracak bir dizi önlem aldı.
              
Praet ECB'nin yeni hedefli kredi sağlama programının gayrimenkul balonuna neden olabileceği yönündeki endişelerin ise yersiz olduğunu belirtti.
              
ECB İcra Kurulu'nun bir diğer üyesi Benoit Coeure de  İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması halinde bunun AB için yönetilmesi çok zor bir şok olacağını söyledi.
              
Coeure Atina'daki konuşmasında, "Sermaye piyasalarını bir araya getirme çabası içerisindeyiz, bu tür bir şoka gerek yok" dedi.
              
İngiltere Başbakanı David Cameron yeniden seçilmesi halinde ülkesinin AB ile olan ilişkisini yeniden şekillendirmeye çalışacağını vaat etmişti.
              

Bu konularda ilginizi çekebilir