Ege'de Türk gemisi ve Yunan hücumbotu çarpıştı

Ege Denizi'nde Türk yük gemisi ile Yunan hücumbotunun çarpıştığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ege Denizi'nde Türk kargo gemisi ile Yunan savaş gemisinin çarpıştığı, kaza ile ilgili idari tahkikatın devam ettiği bildirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İzmir'den Tekirdağ'a 2 bin 150 ton çimento yüküyle gitmekte olan Türk bayraklı 73 metrelik Karmate isimli genel kargo gemisinin zararsız geçiş hakkını kullanarak seyir halindeyken Yunan bayraklı 54,8 metre boyundaki Armatolos isimli savaş gemisiyle Midilli Adası'nın yaklaşık 3,8 deniz mili doğusunda saat 04.08'de çarpıştığı belirtildi.

Her iki geminin de batma tehlikesinin bulunmadığı, ölü ve yaralı olmadığı, herhangi bir çevre kirliliği meydana gelmediği bilgisinin alındığına yer verilen açıklamada, çarpışma sonrasında Bakanlığın Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi ile Yunanistan Arama Kurtarma Merkezi arasında koordinasyon sağlandığına işaret edildi.

Çarpışma sonrasında saat 04.10 itibarıyla her iki geminin de yoluna devam ettiği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Karmate isimli gemide deniz seviyesinin 3 metre üzerinde, baş üstü sancak baş omuzluğunda 3,5-4 metre arası eğilme ve burkulma şeklinde hasar oluştuğu, Armatolos isimli savaş gemisinin ise iskele baş omuzluğunda hafif maddi hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Karmate gemisi Türk karasularına doğru rota değiştirerek saat 05.15'te Dikili Limanı idari sahasına ulaşmıştır. Kazayla ilgili idari tahkikat devam etmektedir."

Yunanistan'a geçen Türk işçiye 5 ay hapis cezasıYunanistan'a geçen Türk işçiye 5 ay hapis cezası

 

Bu konularda ilginizi çekebilir