Ekonominin korunmasını istiyorlar

İngiltere'de dün yapılan seçimin ardından iş dünyası lobi grubu, ülkenin ekonomisini korumak için siyasetçilerin işler bir hükümet kurması gerektiğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'de iş dünyası lobi grubu CBI, dün yapılan parlamento seçimin ardından, siyasetçilerin kendilerine çeki düzen vermelerini ve ekonomiyi korumak için işler bir hükümet kurmalarını istedi.

CBI Genel Direktörü Carolyn Fairbairn yaptığı yazılı açıklamada, "Bu, İngiltere ekonomisi için ciddi bir andır. Öncelik siyasetçilerin kendi partilerine çeki düzen vermeleri, işler bir hükümet kurmaları, piyasalara güven vermeleri ve dayanıklı ekonomimizi korumalarıdır. Yeni kurulacak hükümet için, açık, rekabetçi, adil, her bölgemiz ve her toplumumuz için yararlı olacak bir Brexit sonrası ekonomi oluşturma ihtiyacı ve fırsatı, şimdiye kadar hiç olmadığı kadar önemlidir" ifadelerini kullandı.

Parlamentodaki 650 sandalyeden 645'inin belli olduğu seçimde iktidardaki Muhafazakar Parti 314 üyelik alarak çoğunluğa sahip olması için ulaşması gereken 326 sandalyenin altında kaldı. İşçi Partisi ise 261 sandalye kazandı.