Ekonomistlere göre Çin, politikasını değiştirmeyecek

Gevşek para politikasını devamını bekleyen ekonomistler, Çin Merkez Bankası'nın gelecek yıl faiz oranlarında ve zorunlu karşılıklarda bir indirime gitmeyeceğini düşünüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HSBC ekonomistlerine göre Çin Merkez Bankası'nın gelecek yıl faiz oranlarında ve zorunlu karşılık oranlarında bir indirime gitmesi olasılığı bulunmuyor. Ancak analistler, Çin MB'nin ekonomide büyümeyi desteklemek için gevşek para politikasını devam ettirmesini bekliyorlar.

Çin'de üretici fiyatlarında toparlanma ve tüketici fiyatlarında istikrarın gelecek yıl devam etmesini bekleyen HSBC ekonomistleri, bunun Çin MB'nin yuandaki zayıflığın hızını yönetmek için daha fazla politika alanı bulmasına imkan vereceğini düşünüyorlar.

UBS ekonomistleri de Çin MB'nin döviz rejimini yakın zamanda değiştirmesinin muhtemel olmadığına inanıyorlar. Çin hükümetinin kısa vadede risk algılamasının yüksek olduğuna işaret eden ekonomistler, "Otoritelerin kur rejisinde büyük değişiklikler yapmaktan kaçınmalarını, sermaye çıkışlarını sıkılaştırmalarını ve döviz piyasasına müdahaleye devam etmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandılar.