El Erian: ABD Yunanistan'ı görmezden gelmemeli

Allianz'ın Baş Ekonomi Danışmanı ünlü ekonomist El Erian, Business Insider sitesine Yunanistan sorununu değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muhammed El Erian, ABD'nin Yunanistan ve Avrupa ile ilgili sıkıntıları göz ardı etmesinin iyi bir fikir olmadığını söyledi.

El Erian kaleme aldığı yorumda, ABD’lilerin Yunanistan tehlikesini göz ardı etmemesi gerektiğini belirtti. El Erian ayrıca ABD ekonomisindeki iyileşme ve istihdam piyasasının beklentinin üstünde sergilediği performanstan dolayı ABD’lilerin Yunanistan ve Avrupa’da olan yaşananlarla ilgilenmeyebileceğini ve bunun da anlaşılır bir şey olduğunu ifade etti.

"Canlanan ABD ekonomisine darbe vurabilir"

Ülü Ekonomist, “Ancak bu doğru bir fikir değil. Yunanistan’da yaşananlar ABD borsalarındaki dalgalanmaları artırabilir ve en önemlisi Avrupa’da olası bir resesyonun başlaması, ABD’nin henüz yeni hız kazanan ekonomik canlanmasına darbe vuracaktır” dedi. 

"Beş yıldır yaşanan sorunda anlaşma sağlanamaması güven vermiyor"

El Erian, “Avrupa’da Yunanistan’la ilgili kaygılar yaklaşık beş yıldır devam ediyor. Euro Bölgesi ülkelerin bu konuda herhangi bir anlaşmaya varamaması da güven vermiyor. Ancak Avrupa’daki karmaşa şu aşamada ABD için bir tehdit değil. ABD güçlü toparlaması nedeniyle gelişen ülkeler, Japonya ve Avrupa ekonomilerinden ayrışmaya devam edecek” şeklinde sözlerini sürdürdü. 

Bu konularda ilginizi çekebilir