Elon Musk: İflasın eşiğinden döndüm

Elon Musk, 2008 yılında iflasın eşiğinden döndüğünü belirterek, "SpaceX ve Tesla'nın başarılı olma ihtimalinin yüzde 10'dan az olduğunu düşünüyordum" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tesla ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu Elon Musk, ABD'de düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, 2008 yılında iflasın eşiğinden döndüğünü söyledi.

Teksas'ta düzenlenen South by South West konferansında konuşan Musk, 2008 yılındaki mali krizin kendi şirketlerini de olumsuz etkilediğini belirterek "SpaceX ve Tesla'nın başarılı olma ihtimalinin yüzde 10'dan az olduğunu düşünüyordum" dedi.

"2002 yılı başında arkadaşlarımın bile şirketlerime yatırım yapmasına izin vermiyordum, paralarını kaybetmek istemedim" diye konuşan Musk, kurduğu çevrimiçi finans ve ödeme servisi PayPal'ın 2002 yılında eBay tarafından satın alınmasıyla 180 milyon dolar gelir elde ettiğini, SpaceX ve Tesla'ya başlangıçta 90 milyon dolar yatırdığını ancak maliyetin giderek arttığını söyledi.

2008 yılının kendisi için çok zor bir yıl olduğunu anlatan Musk, 2008'de SpaceX Falcon 1 roketi üçüncü defa başarısız olduğunu, o dönemde Tesla'nın iflasın eşiğinden döndüğünü anlattı.
Elinde o dönem 40 milyon dolar kaldığını söyleyen Musk, şunları söyledi:

"Tüm parayı bir şirkete koyardım, diğeri kesinlikle batardı veya SpaceX ile Tesla arasında bölüştürürdüm o zaman ikisi de batabilirdi. Enerjini bir şey inşa etmek için sarf ettiğinizde o sizin bebeğiniz oluyor, ben de aralarında seçim yapamadım. Parayı ikisine birden yatırdım, neyse ki ikisi de düze çıktı (…) Eğer işler farklı gitseydi, her iki şirket de batacaktı."

Elon Musk, şirketini 11 kat büyütmeden maaş almayacakElon Musk, şirketini 11 kat büyütmeden maaş almayacak

 

Bu konularda ilginizi çekebilir