En büyük petrol yolsuzluğunda flaş gelişme

Yaklaşık 800 milyon doları bulan dünyanın en büyük petrol yolsuzluğunun merkezi Petrobras'da "Başkanın kasası" lakaplı Joao Vaccari göz altına alındı. Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in de başı büyük dertte.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Brezilya'da petrol devi Petrobras'da yolsuzluk iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturmada iktidardaki İşçi Partisi'nin mali işler sorumlusu gözaltına alındı. Gözaltına alınan Joao Vaccari partisindeki görevinden de istifa etti.

İşçi Partisi'nin kasası olarak bilinen mali işler sorumlusu Joao Vaccari, "kural dışı bağışları" kabul etmekten gözaltına alındı.Yolsuzluk suçlamaları sonrası İşçi Partisi mali işler sorumlusu Vaccari partideki görevinden de istifa etti.

"Yasadışı bağış ağı"

İşçi Partisi'nin Petrobas üst düzey yöneticileri ile inşaat şirketleri arasında bağlantı kurarken "Yasa dışı bağışlar" aldığı belirtiliyor. 

Vaccari'nin gözaltına alınmasıyla yolsuzluk skandalı soruşturmasında çemberin daraldığı ve bir dönem Petrobras'ın başkanlığını yapan Devlet Başkanı Rousseff'e rahatsız edici biçimde yaklaşıldığı iddia edildi. 

dilma-005.jpg

Rouseff tepkilerin merkezinde
 
Yolsuzluk iddiaları nedeniyle Devlet Başkanı Dilma Rousseff de tepkilerin odağında bulunuyor.Brezilya'da İşçi Partisi'ne "kural dışı bağışlar" topladığı gerekçesiyle Vaccari ve Rousseff aleyhine protesto eylemleri yapılıyor. 
 
2003-2010 yılları arasında Petrobras başkanlığını yürüten Rousseff yolsuzluğun bilgisi dahilinde yapıldığı iddialarını reddediyor. 

800 milyon dolarlık yolsuzluk

Petrobras'ta 800 milyon dolarlık yolsuzluk yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı ve yetkililerin rüşvet aldığı iddia ediliyor.