En kötü geri kaldı, ancak hala riskler var

ECB Başkanı Draghi, enflasyonist risklerin artması halinde Avrupa Merkez Bankası'nın derhal harekete geçeceğini belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Mario Draghi, Euro Bölgesi'nde süregelen borç krizinde en kötünün geride kaldığını ancak hala risklerin var olduğunu söyledi.

Draghi, Almanya'da yayımlanan Bild gazetesine yaptığı açıklamada, enflasyonist risklerin artması halinde Avrupa Merkez Bankası'nın derhal harekete geçeceğini belirterek, ECB'nin iki kez düzenlediği uzun vadeli refinansman operasyonundan kaynaklanan enflasyonist bir tehdit olmadığını vurguladı.

ECB Başkanı Draghi, Euro Bölgesi borç krizine ilişkin en kötünün geride kaldığına ancak hala risklerin var olduğuna dikkati çekerek, durumun istikrar kazandığına vurgu yaptı.

Enflasyon, cari denge ya da hepsinden önemlisi bütçe açığı gibi Euro Bölgesi'ndeki bazı önemli verilerin örneğin ABD'den daha iyi olduğunu belirten Draghi, yatırımcı güveninin geri dönmekte olduğuna ve ECB'nin haftalardır devlet tahvili almadığına işaret etti.

Draghi, "Top şimdi hükümetlerin tarafında" diyerek, Euro Bölgesi'ne üye ülkelerde hükümetlerin bölgeyi uzun vadede krizlere karşı daha dirençli hale getirmesi gerektiğini kaydetti.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir