En zenginler yarışında Ortega, Gates'i yakalıyor

İspanyol moda kralı Amoncio Ortega servetine 3,7 milyar dolar ekleyerek dünyanın en zengin kişisi olan Bill Gates'e bir adım daha yaklaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

dunya.com

Dünyanın en büyük giyim perakendecisi Inditex SA'nın satışlarının iyi gidip hisse senetlerinin yüzde 6 yükselmesi sahibi Amoncio Ortega'nın servetine 3,7 milyar dolar ekleyerek 71,1 milyar dolara çıkmasına neden oldu. Böylece Moda Kralı ile dünyanın en zengini Gates arasındaki servet farkı 9,5 milyar dolara indi.  'Bloomberg Milyarderler Listesine' göre dünyanın en zengin kişisi olan Bill Gates'in serveti 80,6 milyar dolar.

Dünya yediciliğinden ikinciliğe hızla yükseldi

Dünyanın en büyük giyim perakendecisi Zara'nın sahibi  Amoncio Ortega, geçtiğimiz haziranda 'Omaha kahini' olarak bilinen  ABD'li ünlü milyarder Warren Buffet'ı geçerek dünyanın en zengin ikinci kişisi olmuştu. 

Ortega İspanyol moda krallığını 1963'te kurmaya başladı. 1975 yılında ise Zara'nın ilk dükkanını açtı. 10 yıl sonra ise Inditex kuruldu. Ortega'nın servetinin 63 milyar dolarlık bölümü Inditex'ten gelirken, 8 milyar dolarlık bölümü gayrimenkullerden oluşuyor. Ortega 2012'nin mart ayında dünyanın en zengin yedinci kişisiydi.

Hisselerin yükselişi kızına da yaradı

Dünyanın en zengin ikinci adamı olan Ortega'nın kızı Sandra Ortega-Mera 2013'ün ağustos ayında annesi ölünce miras olarak şirketin yüzde 5'lik hissesine sahip olmuştu. Inditex hisselerinin yükselmesiyle Mera'nın serveti de  7,2 milyar dolara çıktı. 

zengin.jpg

Gates ile Ortega'nın servetinin yükselişini gösteren grafik