Erdoğan, UEFA'ya 'en başarılı turnuva sözü' verdi

2016 Avrupa Şampiyonası'nı Türkiye'ye getirmek için çalışmalar sürüyor. Sonuç ise 14 Mayıs'ta belli olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Avrupa'nın en iyi futbol ülkelerinin en iyi futbolu sergileyecekleri bir Avrupa Şampiyonası'na zemin hazırlamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya hazırız" dedi.

Başbakan Erdoğan, UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Gilberto Madail başkanlığındaki UEFA İcra Komitesi Teftiş Heyeti'ni, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde kabul ederek, birlikte kahvaltı yaptı.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'na üçüncü kez aday olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu bizim kararlılığımızın en önemli göstergesi. Bu adaylık için 6 yeni stat inşa etme sözü verdik ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak 920 milyon euroluk bir garanti mektubunu imzalayarak size sundum. Bunun yanı sıra Bakanlar Kurulunun ilgili üyeleri de kendi üstlerine düşen garantileri imzalayarak adaylık dosyasına eklemişlerdir. Bu konuda bir eksiklik olmadığını düşünüyorum.

Ülkemiz çok ciddi bir ekonomik büyüme yaşıyor. Küresel krizin etkisinin oldukça sert hissedildiği bu günlerde, 2009 yılının son çeyreğinde biz Türkiye olarak dünyanın en hızlı büyüyen ülkeleri arasında yer aldık. Bunun önümüzdeki dönemde artarak devam edeceğini öngörüyoruz. Avrupa'nın altıncı büyük ekonomisi olan Türkiye'nin bu büyümeyi devam ettireceği ve 2016'daki organizasyona her yönüyle hazır olacağını belirtmek isterim."

Nüfusun yüzde 40'ının 22 yaşın altında olduğunu belirten Erdoğan, 2016 Avrupa Şampiyonası organizasyonunun, nitelikli eleman ve gönüllüler konusunda hiçbir sıkıntı yaşamayacağına dikkati çekti. Erdoğan, heyete güvenlik ve ulaşım konusunda da sıkıntı yaşanmayacağını söyledi.

'En başarılı turnuva' sözü verdi

Avrupa Şampiyonası'nın, dünyanın en büyük üçüncü spor organizasyonu olmasının yanında UEFA'nın en kıymetli ürünü olduğunu belirten Erdoğan, "Bu turnuvanın UEFA için öneminin farkındayım. Ülkemle birlikte bu ürünü daha değerli kılacak her türlü çalışmayı sizlerle yapmaya hazırız. Size şu ana kadar yapılmış en başarılı turnuva sözünü vermekten çekinmiyorum."

Sonuç 14 Mayıs'ta belli olacak

Dolmabahçe'de bulunan Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yapılan kahvaltılı görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı Gilberto Madail, UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Türkiye'ye yaptıkları ziyaretin, EURO 2016'yı düzenleyecek ülkenin belirlenmesi yolunda çok önemli bir süreç olduğunu aktaran Madail, şunları söyledi:

"Biz UEFA heyeti olarak iki açıdan konuya ilgi gösterdik. Birincisi teknik çalıştaydı. Açılan bazı noktalar ve UEFA'nın bazı istekleri vardı. Yine bizim teklif dosyasıyla ilgili yaptığımız analizler vardı. İkinci olarak ise Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler oldu. Şehirlerin belediye başkanları ve yetkilileriyle bir araya geldik. Teklife olan desteklerini gördük. Bu toplantı sayesinde değerlendirme raporumuzu bitiriyoruz. Sonuç ise 14 Mayıs'ta çıkacak. Burada teknik tavsiyelerde bulunuldu. UEFA'nın vereceği karara yönelik süreç bitmek üzere. Biz de mayıs ayında son kararlarımızı vereceğiz."

Gilberto Madail, kendilerine gösterilen konukseverlik nedeniyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye Futbol Federasyonu'na teşekkür ederken, EURO 2016 yolunda Türkiye'ye şans dilediğini söyledi.

Bugün öğleden sonra Türkiye'den ayrılacak heyet, EURO 2016'ya aday diğer ülkeler olan Fransa ve İtalya'yı da ziyaret edecek

 

Bu konularda ilginizi çekebilir