Erdoğan, zirvede liderlerle görüştü

Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner, Başbakan Erdoğan'ın Arjantin gezisini iptal etmesine neden olan olaylar konusunda üzüntülerini iletti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

TORONTO - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Zirvesi'ne katılan liderler onuruna verilen resepsiyonda, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, İngiltere Başbakanı David Cameron, Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile görüştü.

Edinilen bilgiye göre, Arjantin Cumhurbaşkanı Kirchner, Başbakan Erdoğan'ın Latin Amerika ziyareti çerçevesinde planladığı Arjantin gezisini iptal etmesine neden olan olaylar konusunda Erdoğan'a üzüntülerini iletti. Cumhurbaşkanı Kirchner, Arjantin'de Atatürk Anıtı'nın açılışıyla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan, İngiltere Başbakanı Cameron'ı Türkiye'ye, Cameron da Erdoğan'ı İngiltere'ye davet etti.

G-20 Zirvesi'ne katılan liderlerin eşleri de birlikte yemek yedi ve fotoğraf çektirdi. Liderler onuruna verilen konser öncesinde Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile bir süre sohbet etti.

Bu arada, G-20 çerçevesinde ekonomi bakanlarının düzenlediği toplantıda, Güney Afrika Ekonomi Bakanı'nın, zirveye katılan bakanlara, bu ülkede düzenlenen Dünya Kupası'na da damgasını vuran üflemeli çalgı vuvuzela hediye ettiği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir