Erken seçim diyalog sürecini kesintiye uğratır

Sırbistan Başbakanı Daçiç, Sırbistan ile Kosova arasındaki görüşmelerin gidişatının, AB ile gerçekleştirecekleri müzakere sürecini etkileyecek önemli konulardan biri olduğunu belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELGRAD - Sırbistan Başbakanı İvitsa Daçiç, "Erken seçime gidilmesi durumunda, Belgrad ile Priştine arasındaki diyalog süreci kesintiye uğrar'' dedi. 

Bejaniyska Kosa semtindeki bir huzurevini ziyaret eden Daçiç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sırbistan ile Kosova arasındaki görüşmelerin gidişatının, Avrupa Birliği (AB) ile gerçekleştirecekleri müzakere sürecini etkileyecek en önemli konulardan biri olduğunu belirtti. 

Daçiç, Belgrad ve Priştine yönetimleri arasındaki diyalog konusunda, AB'nin ısrarcı yaklaşımını müzakere sürecinde de sürdürmesini beklediklerini ifade etti. 

Kosova ile Sırbistan arasındaki en temel sorunun, Kosova'nın kuzeyinde Sırp Belediyeler Birliği oluşturulması olduğuna işaret eden Daçiç, bu konudaki gelişmeleri takip edeceklerini söyledi. 

Sırbistan'da erken seçim yapılıp yapılmayacağı konusunda ise koalisyon ortağı Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı Aleksandar Vuçiç ile bir çok kez müzakere yaptıklarına dikkati çeken Daçiç, ''Ancak önceliğimiz genel seçimler değil. Erken seçime gidilmesi durumunda, Belgrad ile Priştine arasındaki diyalog süreci kesintiye uğrar'' şeklinde konuştu. 

  

Bu konularda ilginizi çekebilir