Ermenistan sandık başında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERİVAN - Ermenistan'da cumhurbaşkanlığı seçimleri için oy kullanma işlemi başladı. Merkez Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, yerel saatle 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi, akşam 20.00'ye kadar devam edecek. Ermenistan genelinde 41 seçim bölgesinde, 1988 oy verme merkezi belirlenirken, seçimlerin sonucunda hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması durumunda, yeni cumhurbaşkanı ikinci turda yapılacak oylamayla belirlenecek.
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı da (AGİT) 250 kısa dönem ve 23 uzun dönem gözlemciyle Ermenistan seçimlerini yerinde takip ediyor. AGİT dışında yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, toplam 6 bin 251 gözlemci seçimleri izlemek üzere Ermenistan'da bulunuyor.
 
Seçimlerde eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan, eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan, sözde Yukarı Karabağ yönetimi eski Dışişleri Bakanı Arman Melikyan, Milli İrade Birliği Başkanı Paruyr Hayrikyan, Siyaset Bilimci Andreas Gukasyan, Halk Bilimci Vardan Serdakyan ve iktidardaki Cumhuriyet Partisi tarafından yeniden aday gösterilen mevcut Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan olmak üzere, yedi aday yarışıyor.