Ermenistan'da iktidar halk oylamasına karşı

Cumhuriyet Partisi'nin Parlamento Grup Başkanı Saakyan, protokollerin halk oylamasına sunulmasına gerek olmadığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ERİVAN - Ermenistan'da iktidardaki Cumhuriyet Partisi'nin Parlamento Grup Başkanı Galust Saakyan, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin kurulmasına ve geliştirilmesine dair paraf edilen protokollerin halk oylamasına sunulmasına gerek olmadığını söyledi.

Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre Saakyan, açıklamasında, hiçbir siyasi programı olmayan ve zayıflayan muhalefet güçlerinin söz konusu bölgeler üzerinde spekülasyon yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Saakyan, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesi konusunda aşırı milliyetçi Devrimci Federasyonu'nun (Daşnaksutyun) tutumunu da eleştirerek, ''Bugün 'Özgürlük ya da Ölüm' sloganına sığınmanın zamanı değil, gerçekleri doğru değerlendirmek gerekiyor'' diye konuştu.

Ermenistan'daki ''Miras'' partisi, Türkiye ile Ermenistan arasında paraf edilen protokollerin halk oylamasına sunulmasını talep etmiş, gerekirse bu protokollerin Ermenistan yasalarına uygun olup olmadığının araştırılması için Anayasa Mahkemesine başvuracağını açıklamıştı.