Esad: Halep, savaşın gidişatını değiştirecek

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ordunun Halep'i ele geçirmesi durumunda Suriye savaşının gidişatının tamamen değişeceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, ordunun son dönemlerde Halep'te gerçekleştirdiği ilerlemenin Suriye savaşının gidişatını tamamen değiştireceğini belirtti.

Suriye hükümet güçleri, savaştan önce ülkenin en yoğun nüfusuna sahip şehrin tam kontrolünü yeniden ele geçirmeye yakın olabilir. Şehrin hükümet güçleri tarafından yeniden alınması altı yıldır devam eden savaşta Esad'ın ayaklanmayı bastırma çabalarının en önemli adımı olabilir.

Esad, Suriye devlet televizyonda yayınlanan açıklamalarında, "Halep, Suriye'nin tamamında savaşın gidişatını bütünüyle değiştirecek" dedi.

Esad ayrıca Rusya ile her gün görüştüklerini ve "iki ülke arasında belirli istişareler olmadan hiçbir kararın verilmediğini" söyledi.

Şam yanlısı al-Mayadeen televizyonunda yayınlanan bir habere göre ise Esad, "Şam ve Humus'taki başarısızlıklarının ardından" Halep'i isyancıların ve onları destekleyenlerin "son umudu" olarak tanımlıyor.

Şam ve Moskova, isyancıların şehirden ayrılmasını istediğini ve bu gerçekleşene kadar bir ateşkes düşünmeyeceklerini açıkladı.

Suriye'deki savaş yüzbinlerce insanın ölümüne neden olurken, Suriyelilerin yarısından çoğunu evsiz bıraktı ve dünyanın en büyük mülteci krizini yarattı. Mayadeen'in haberinde Esad, "Suriye'nin tamamını özgürleştirme kararı alındı ve Halep de bunun bir parçası" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir