Eski bakanın eşi hastaneden kaçtı

Çeşitli suçlardan 12 yıl hükümlü Yunanistan Savunma eski Bakanı Çohacopulos'un eşi, tedavi gördüğü psikiyatri kliniğinden firar etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yunanistan'da kara para aklama ve vergi kaçırma suçlarından iki yıl önce cezaevine giren ve bir süredir Atina'daki bir ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde tedavi gören eski Savunma Bakanı Akis Çohacopulos'un eşi Viki Stamati, hastanenin mahkum koğuşundan firar etti. 

Hastane yetkilileri, psikolojik rahatsızlığı nedeniyle 24 saat gözetim altında tutulan Stamati'nin gece saatlerinde odasının balkonundan avluya atlayarak kaçtığını bildirdi. Stamati'nin hastaneden kaçmak için dışarıdan yardım aldığını belirten yetkililer, firarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü kaydetti.  

Viki Stamati'nin ailesi ise bir gün önce telefonda konuştukları kızlarının salıverilme talebinin reddedilmesinden büyük üzüntü ve hayal kırıklığı yaşadığını aktardı. Stamati'nin avukatı Aleksis Kuyas de eski bakanın eşinin hastanedeki koşullardan şikayet ettiğini ve "Hastanede delirmiş ve terk edilmiş bir şekilde ölmeye niyetim yok" dediğini açıkladı. 

Eski Bakan Akis Çohacopulos'un 50 yaşındaki eşi Stamati, 2013'te kara para aklama, vergi kaçırma ve rüşvet alma suçlarından eşiyle birlikte yargılandığı davada 12 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sağlık durumu nedeniyle tahliye talepleri reddedilen Stamati'nin son yaptığı tahliye başvurusu da çarşamba günü ilgili mahkeme tarafından geri çevrilmişti. 

Eski başbakanlardan Andreas Papandreu'nun en yakın çalışma arkadaşlarından olan Çohacopulos, savunma bakanı olduğu dönemde Yunanistan'ın Almanya'dan silah sistemleri alımında 8 milyon avro rüşvet almakla suçlanmıştı. Nisan 2012'de Atina'nın merkezindeki lüks malikanesinde polis tarafından tutuklanan ve çıkarıldığı mahkemede 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırılan Çohacopulos, halen cezaevinde bulunuyor.