Eski Vali Palin Trump'a desteğini açıkladı

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin 2008'deki başkan yardımcısı adayı eski Alaska Valisi Palin, seçimlerde başkan aday adaylarından Trump'ı destekleyeceğini duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de, 2008'deki başkanlık seçimlerinde Barack Obama'ya karşı kaybeden Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain'in yanında başkan yardımcısı adayı olarak yer alan eski Alaska Valisi Sarah Palin, 2016 seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan aday adaylarından iş adamı Donald Trump'ı destekleyeceğini açıkladı. 

Palin, Cumhuriyetçi Parti'nin Iowa ön seçimlerinden 13 gün önce yaptığı açıklamada, seçimlerde Trump'ın yanında yer alacağını duyurdu.

Cumhuriyetçi Parti'nin iddialı isimlerinden Trump'ın, Iowa'nın Ames kentindeki mitinginde konuşan Palin, Trump'ı "ABD'nin başkomutanı" olarak görmek istediğini söyledi. Palin, "Amerika'yı yeniden büyük yapmaya hazır mısınız? Trump'a destek vermeye hazır mısınız? Ben ABD'nin bir sonraki başkanını desteklemek için buradayım" dedi. Trump da konuşmasında, "Sarah'ın desteğini aldığım için onur duyuyorum. O bir arkadaş ve çok saygı duyduğum yüksek kalitede bir insan" ifadesini kullandı. Palin'in, Trump'ı desteklediğine ilişkin açıklamasından önce, ön seçimin yapılacağı Iowa eyaletinin Cumhuriyetçi Partili Valisi Terry Brandstad, parti içindeki yarışının diğer iddialı ismi Senatör Ted Cruz'u destekleyeceğini duyurmuştu. - Açıklama, oğlunun gözaltına alındığı güne denk geldi

Öte yandan, eski Alaska Valisi Sarah Palin'in, büyük oğlu Track Palin'in "aile içi şiddet" ve "yasa dışı silah bulundurmak" suçlarından bugün gözaltına alınması nedeniyle Trump'a desteğini özellikle aynı gün yaptığı ileri sürüldü. Bin 500 dolar kefaletle serbest kalan 26 yaşındaki Palin'e, 19 Şubat ve 24 Mart'a mahkeme günü verildi.  Palin, Trump'ı desteklediğini duyurduğu Iowa'da, oğlunun gözaltına alınmasıyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.