Ethiad, Air Berlin'deki payını artıracak

Etihad, Esas Holding'in ortak olduğu Air Berlin'de payını artıracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

FRANKFURT - Almanya'da yayımlanan WirtschaftsWoche dergisi, Abu Dhabi merkezli havayolu Etihad'ın Esas Holding'in de pay sahibi olduğu Air Berlin'deki  hisselerini yüzde 30'dan yüzde 49.9'a yükselteceğini ve şirketin borsa kotundan çıkacağını bildirdi.

Şirket kaynaklarına dayandırılan habere göre, büyük olasılıkla Alitalia ile birleştirilecek olan Air Berlin'in Alman hissedarları paylarını yüzde 50'nin üzerine çıkararak şirket sermayesinde Alman ağırlığını korumayı planlıyor.

Lufthansa'nın ardından Almanya'nın ikinci büyük havayolu olan Air Berlin, Avrupa Birliği dışındaki hava taşımacılığı haklarını koruyabilmek için Alman şirketi olarak kalmak zorunda.

Toplamda yüzde 38.5 paya sahip olan diğer hissedarların elindeki paylar ise satın alınacak. Bu hissedarlar arasında Air Berlin'in yüzde 12'sine sahip olan Sabancı ailesinden bazı fertlerin hissedar olduğu Esas Holding de bulunuyor.

Derginin haberi ile ilgili olarak Etihad yetkililerine ulaşılamadı. Air Berlin sözcüsü, şirketin Çarşamba günü yaptığı açıklamayı tekrar ederek, havayolu üzerinde önemli etkileri olacak bazı seçenekler üzerinde ileri düzeyde görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Etihad, Abu Dhabi'deki havalimanını kullanan yolcu sayısını artırmak için birçok havayolunda azınlık payı satın alıyor.

Etihad diğer taraftan da İtalya'nın ana havayolu şirketi Alitalia'dan pay almak için görüşmelerde son aşamaya geldi.

Görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir kaynak Etihad'ın Alitalia'dan yüzde 40'a kadar pay alabileceğini ifade etti.

Bankacılık ve sektör kaynakları Air Berlin'in uluslararası hava taşımacılık haklarını korumak isteyen Etihad'ın bu şirketle Alitalia'yı  birbiriyle bağlantılı hale getirmenin yollarını aradığını belirttiler.