Euro/Dolar paritesi kritik seviyede

Dolar tarafındaki satıştan sonra Euro/Dolar paritesi 1.40'ı test etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı notları sonrasında parasal gevşemeye yönelik adımların ağırlık kazanması, dolar tarafındaki satışın sürmesine neden oldu. Euro/dolar paritesi kritik 1.40 seviyesine yaklaştı. Parite şu sıralar 1.3976'den işlem görüyor.

Fed'in 21 Eylül tarihindeki toplantısının tutanaklarını yayınlamasının ardından euro/dolar paritesi, son sekiz ayın en yüksek seviyesi olan 1.4030'a doğru hareketlendi. Euro içerde ise 1.97'li seviyelerden işlem görüyor.

Doların birçok para birimi karşısında değer kaybetme eğilimini sürdürmesi diğer taraftan analistlerin bu konuda uyarılarını da beraberinde getirdi. Analistler, son olarak İsviçre frangı karşında rekor seviyelere inen doların, çok değer kaybettiğini ve yakın zamanda bir düzeltmenin gelebileceği uyarısını yaptı.

"Dolar satın almak zor"

Döviz işlemcileri, Avrupa Merkez Bankası (ECB) İcra Konseyi üyesi Axel Weber'in, Fed ile ECB'nin politikaları arasındaki farklılıklara vurgu yapmasının da euronun değer kazanmasında etkili olduğunu belirtti.

Bir Japon bankasında döviz işlemleri gerçekleştiren yetkili 1.40 seviyelerinde psikolojik bir direnç olduğunu belirtirken, "ABD'nin zayıf dolar isteğinin bu kadar açık olarak görüldüğü bir dönemde dolar satın almak zor" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir