Eurogroup'tan Yunanistan'a kötü haber

Eurogroup Başkanı Disselbloem Yunanistan'ın reform programının uygulamaya geçirilmesine ilişikin olarak, "Gözden geçirmenin tamamlanması aylar alacak" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, yeni kurtarma programının ilk gözden geçirmesinin aylar alacağını söyledi.

Amsterdam'da bir grup gazeteci ile biraraya gelen Dijsselbloem, Yunanistan'ın reform programının uygulamaya geçirilmesinde sağlanan ilerlemeye yönelik değerlendirme sürecinin haftalar değil, aylar alacağını ifade etti. 

"Süreci hızlandırmak isterim ama..."

"Gerçekçi olmamız gerekli" diye konuşan Dijsselbloem, "Süreci hızlandırmayı arzu ederim, ancak kesinlikle bu benim yapabileceklerim içinde bir konu değil" diye konuştu. 

İlk gözden geçirmenin tamamlanması için bir dizi gelişmenin geremli olacağını belirten Dijsselbloem, öncelikle henüz üzerinde uzlaşılamamış konularda anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladı. Dijsselbloem, "En önemli reform sosyal güvenlik sisteminde yapılmalı. Ancak henüz o noktada değiliz" dedi. Dijsselbloem ayrıca yeni özelleştirme fonu ve 2017-2018'e ilişkin diğer mali konularda da anlaşmaya varılması gerektiğini vurguladı.

"IMF olmadan program yürütülemez"

Dijsselbloem ayrıca, IMF'in Yunanistan kurtarma programına katılması gerektiğini belirterek, "IMF'in katkısı olmadan bir program yürütülemez. IMF'in programa sadece teknik bir danışman olarak değil, katılımcı olarak dönme niyeti var. Programın finansmanında da yer alma niyetinde" diye konuştu.