Eurovision Danimarka'ya pahalıya mal oldu

Kopenhag'da 59'uncusu yapılan şarkı yarışmasında planlanan bütçe dışında 100 milyon kronluk harcama yapıldığı ortaya çıkması, sorumlu firmayı zor durumda bıraktı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOPENHAG - Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da düzenlenen 59. Eurovision şarkı yarışmasının faturası ağır oldu. 

Kopenhag Limanı civarında eskiden tersane olarak kullanılan Refshaleöen'deki B&W Hallerne'in, yarışma mekanı olarak dönüştürülmesi nedeniyle bütçesi ağırlaşan Eurovision için gün geçtikçe yeni harcama kalemleri ortaya çıkarken, durum, organizasyonu gerçekleştiren şirket ve ödeme bekleyen diğer firmaları zor durumda bıraktı.  

Metroxpress gazetesinin haberine göre, Eurovision bütçesindeki zarar şimdiye kadar yapılan hesaplara göre 100 milyon krona (Yaklaşık 40 milyon lira) dayandı. 

B&W tersanesinin dönüştürülmesindeki altyapıyı gerçekleştiren birçok firma, halen paralarını alamadıklarından dolayı organizasyonun sorumlusu Wonderful Copenhagen'in bu iş için kurduğu şirket "Projektselskabet"i mahkemeye vermeye hazırlanıyor. Şirket yönetimi ise iflas durumunda hiçbir ödeme yapılamayacağını belirterek alacaklılarla faturaları düşürme pazarlığı yapıyor. 

Zarara neden olarak, organizasyondan önce yapılan planlamada birçok giderin yer almaması gösteriliyor. Devam eden hesaplamaların ağustos ayında tamamlanması ve zararın tam olarak açıklanması bekleniyor. 

Başkent Kopenhag'da 6-10 Mayıs'ta yapılan yarışmayı Avusturyalı Conchita Wurst kazanmıştı.