Fas savaş uçağı düşürüldü iddiası

Yemen'in Sada kentinde Ensarullah Hareketi'nin (Husiler), koalisyon güçlerinde görev yapan Fas'a ait bir savaş uçağını düşürdüğü öne sürüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Husilerin Siyasi Büro Üyesi Dayf eş-Şami yaptığı açıklamada, militanların Sada'da koalisyon güçleri arasında Yemen'e hava saldırıları düzenleyen Fas'a ait savaş uçağını uçaksavar ile düşürdüğünü iddia etti.

Şami, uçağın enkazına ulaştıklarını belirterek, uçağın tam olarak ne zaman düşürüldüğü ve pilotun akıbeti hakkında bilgi vermedi.

Sabah saatlerinde Fas ordusu, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinde bulunan Fas Silahlı Kuvvetler filosuna ait bir F-16 savaş uçağının dün akşam kaybolduğunu duyurmuştu.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla 26 Mart'ta “Kararlılık Fırtınası” adlı hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun, 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık “Umuda Dönüş” operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir