Fed Başkanı, 'ek finansal teşvikler' isiyor

Kredi sıkıntısının 'evleri vurmaya başladığına' dikkat çeken ABD Merkez Bankası Fed'in Başkanı Ben Bernanke, uzun süreli durgunluğu önlemek için 'ek finansal teşvikler hazırlanması' taraftarı olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

WASHINGTON - Parlamento'nun Bütçe Komitesi'ne bilgi veren Fed Başkanı, kanun yapıcılardan; 'tüketicilerin, konut almak isteyenlerin ve iş dünyasının kredi almalarına yardımcı olacak tedbirler getirmeyi düşünmelerini' istedi. Bernanke, "Bu tip eylemler, özellikle büyüme ve istihdam imkanlarını artırma konularında etkili olabilir" dedi.

Olası bir paketin büyüklüğü konusunda fikrini belirtmekten kaçınan Fed Başkanı, 'mevcut açığın, içinde bulunulan duruma göre uygunsuz olmadığını, azalan vergi gelirleri gözönünde bulundurulduğunda ise önlenemeyeceğini' ifade etti.

Bugün alınacak tedbirlerin içindeki bazı hususların gelecek nesilleri de etkileyebileceğine işaret eden Bernanke, harcamalardaki yavaşlamann ise belli başlı tüm sektörlere zarar verebileceğini söyledi.

Bernanke ayrıca, bugüne kadar alınan önlemlerle ilgili olumlu dönüşler olduğunu, ancak sonuçları hakkında yorum yapmak için henüz çok erken olduğunu kaydetti.