Fed'den çelik vergisi uyarısı

Dallas Fed Başkanı Kaplan, çelik ve alüminyum ithalatına ek vergi kararının ABD'in Meksika ve Kanada ile ticari ilişkilerine zarar verebileceğini söyledi. Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard da, "ticaret savaşı" endişelerinin Fed için belirsizlik yarattığını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD Başkanı Donald Trump'ın ithal çeliğe yüzde 25, alüminyuma yüzde 10 ek gümrük vergisi planı tepki yaratmaya devam ederken, Dallas Fed Başkanı Kaplan ek verginin ABD'in Meksika ve Kanada ile ticari ilişkilerine zarar verebileceğini söyledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, "Gümrük tarifelerini yansıtacak şekilde tahminleri değiştirmek için çok erken" dedi. CNBC'ye konuşan Kaplan, ABD'in Meksika ve Kanada ile ticari ilişkilerine zarar verecek herhangi bir gelişmenin ABD'nin çıkarına olmayacağını belirterek, "Hangi politikaların uygulanacağını söylemek için çok erken, benim işim analiz yapmak veya hipotezler üzerinde yorum yapmak değil" dedi.

Ayrıca Kaplan enflasyon baskılarının birikmeye devam ettiğini, bu yıl yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılamasa da ilerleme sağlanacağını düşündüğünü söyledi.

"Ticaret savaşı, Fed için belirsizlik"

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard da, ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına cezalandırıcı gümrük tarifeleri uygulama tehtidi ve bunun bir "ticaret savaşı"nın gelişmesine yol açacağı endişelerinin Fed için belirsizlik yarattığını belirtti.

Brainard, "Bu alanda olası gelişmelerle ilişkili olarak bir belirsizlik var, çünkü geniş etkilerinin ne olabileceğini söyleyebilmek için çok erken" diye konuştu.

IMF Başkanı Lagarde: Ticaret savaşının kazananı olmazIMF Başkanı Lagarde: Ticaret savaşının kazananı olmaz

 

Bu konularda ilginizi çekebilir