Ferrari, 11 yaşındaki karting şampiyonu ile sözleşme imzaladı

Geleceğin pilotu, Lance Stroll ile Maranello'da İtalya'daki Ferrari Sürücü Akademisi programı için sözleşme imzalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari, 11 yaşındaki Kanadalı karting şampiyonu Lance Stroll ile İtalya'daki Ferrari Sürücü Akademisi programı için sözleşme yaptı.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Scuderia Ferrari Marlboro takımı pilotları Fernando Alonso ve Felipe Massa'nın katılımıyla imza töreni sonrası düzenlenen kapalı alan karting yarışına katılan Stroll'ün, Alonso'nun ardından ikinci olduğu belirtildi.

Ferrari'nin, geleceğin F1 pilotlarını yetiştirme ve Scuderia Ferrari takımına kazandırma hedefi doğrultusunda 11 yaşındaki Kanadalı karting şampiyonu Lance Stroll ile Maranello'da İtalya'daki Ferrari Sürücü Akademisi programı için sözleşme yaptığı dile getirilen açıklamada, Ferrari Sürücü Akademisi'ne giren gelmiş geçmiş en genç sürücü unvanını kazanan Stroll'ün, kısa süre içinde Kanada Rotax Mini Max, Mini Max Florida Kış Turu ve Micro Max şampiyonlukları gibi başarılarıyla dikkati çektiği kaydedildi.

Ferrari Sürüş Akademisi'nin başında bulunan Luca Baldisseri, yaptığı açıklamada, "Lance'i Ferrari ailesine aldığımız için çok mutluyuz. Çok genç olan Stroll, Formula 1'in temelini teşkil eden karting sporunda çok başarılı olduğunu kanıtladı" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir