FIFA'da rüşvet skandalı

FIFA yönetim kurulu üyesi ve Okyanusya Futbol Konfederasyonu Başkanı Temarii, hakkındaki rüşvet iddiaları üzerine soruşturma açılmasını istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZÜRİH - İsmi rüşvet skandalına karışan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) yönetim kurulu üyesi ve Okyanusya Futbol Konfederasyonu (OFC) Başkanı Reynald Temarii, "FIFA Başkanı'ndan soruşturma açılmasını istedim. Etik Komitesi'nin, aday ülke yetkilileriyle olan ilişkilerimi incelemesi benim için önemli" dedi.

Reynald Temarii, İngiliz The Sunday Times gazetesinin, "2018 ve 2022 dünya kupalarının ev sahibinin belirleneceği oylama öncesinde FIFA Yönetim Kurulu'nun iki üyesi, ABD'li lobiciler gibi davranan muhabirlerimizden rüşvet istedi" iddiası üzerine, AP Haber Ajansı'na açıklama yaptı.

ABD'nin, 2018 Dünya Kupası adaylığından çekilmeden önceki bir görüşmede, kendilerini bu ülkenin lobi faaliyetlerini yürüten yetkililer gibi tanıtan gazetecilerle konuşmasının hata olduğunu söyleyen Temarii, "Auckland'deki futbol akademisi için 2,3 milyon dolar istediğimin iddia edilmesi üzerine, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile görüşüp, hakkımda soruşturma açılmasını istedim. Kendimden eminim ancak gazetecilerle bu şekilde konuşmam hataydı. FIFA Etik Komitesi'nin, aday ülke yetkilileriyle olan ilişkilerimi incelemesi benim için önemli" diye konuştu.

Kapsamlı bir soruşturma açıldığını belirten Temarii, FIFA Etik Komitesi'nin 20 Ekim Çarşamba günü toplanıp, kendisi ve Nijeryalı yönetim kurulu üyesi Amos Adamu hakkındaki rüşvet iddialarını görüşeceğini söyledi. "Hayat devam ediyor" diyen Reynald Temarii, "Her şey, beni ve dürüstlüğümü yargılayacak etik komitesine bağlı" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir