Filipinler'de ölü sayısı 240'a yükseldi

Ülkedeki sel felaketinde ölenlerin sayısı 240'a yükselirken, yetkililer uluslararası yardım çağrısında bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİLA - Filipinler'i vuran Ketsana tropik fırtınasının başkent Manila'nın da yer aldığı ülkenin kuzey kesiminde yol açtığı sel felaketinde ölenlerin sayısı 240'a yükselirken, yetkililer uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Ulusal Afet Koordinasyon Konseyi'nden yapılan açıklamada, arama kurtarma ekiplerinin taşkın nehirlerden ve su altında kalan caddelerden cansız bedenler topladığı belirtilerek, ölü sayısının daha artmasından endişe edildiği bildirildi.

Başkent ve çevresinde yaklaşık 1,9 milyon insanın barındığı evlerin sular altında kaldığı belirtilen açıklamada, bunların 380 bininin okul, kilise ve benzeri kurum binalarına yerleştirildiği kaydedildi.

Hava tahmin raporlarına göre, ülkeyi Cuma günü yeni bir fırtınanın vurabileceğini bildiren yetkililer, yeni bir fırtınanın sonuçlarıyla mevcut kaynaklarla baş edilemeyeceğini vurguladı, uluslararası yardım çağrısında bulundu.

Savunma Bakanı Gilbert Teodoro, düzenlediği basın toplantısında, polis, asker ve gönüllülerin 12 bini aşkın insanı kurtardığını, ölü sayısının da daha fazla olmasından endişe ettiklerini kaydetti.

Yabancı hükümetlerin yardımcı olmasıyla çalışmalarını daha kolay sürdürebileceklerini söyleyen Teodoro, "temel ihtiyaçları karşılamak için en iyisini yapmaya çalışıyoruz, ancak buradaki durum çok daha ciddi" dedi.