Flynn, ifade vermeyi reddetti

ABD Başkanı Trump'ın eski danışmanı Flynn, başkanlık seçimlerindeki olası Rus müdahalesini araştıran Senato'nun celbine uymayacağını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABD'de Beyaz Saray eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn,  başkanlık seçimine olası Rus müdahalesini araştıran Senato'nun, bilgi vermesi için gönderdiği celbe uymayacağını açıkladı.

Flynn'in ABD anayasasında yer alan ve kimsenin kendi suçlanmasına yol açacak bir ifade vermeye zorlanamayacağını güvence altına alan beşinci maddesinin sağladığı korumadan yaralanacağını belirten bir mektup, Flynn'in avukatı tarafından Senato komitesine gönderildi.

Senato komisyonunun Cumhuriyetçi üyesi Richard Burr ve Demokrat üyesi Mark Warner, Flynn'in bu kararından dolayı hayal kırklığına uğradıklarını ancak eski danışmanın ifadesini ve soruşturmaya ilişkin belgeleri aydınlatmak için çabalarını sürdüreceklerini açıkladılar.

Washington Post gazetesinde dün yer alan bir haberde ise Trump'ın Rusya ile seçim kampanyasını yürüten ekip arasında ilişki iddialarını yalanlaması için iki önde gelen istihbarat görevlisinden yardım istediği ancak bu yetkililerin Başkan'ın bu talebini reddettikleri bildirildi. Habere göre bu yetkililer, Ulusal İstihbarat Başkanı Dan Coates ve Ulusal Güvenlik Ajansı Direktörü Amiral Michael Rogers.

Flynn, Rusya'nın Washington büyükelçisi Sergei Kislyak ile görüşmelerinin içeriği hakkında kimseye bilgi vermediği ve Başkan Yardımcısı Mike Pence'i bu konuda yanılttığı gerekçesiyle, bir ay önce getirildiği Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanlığından Trump tarafından Şubat ayında alınmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir