France Telecom ve Deutsche Telekom birleşme yolunda

France Telecom ve Deutsche Telekom, İngiltere'nin en büyük cep telefonu şirketini oluşturmak için kolları sıvadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BERLİN/LONDRA - France Telecom ve Deutsche Telekom, İngiltere'nin en büyük cep telefonu şirketini oluşturmak için bu ülkedeki cep telefonu şirketlerini birleştirmeyi planlıyor.

France Telecom'un sahip olduğu Orange ve Deutsche Telekom'un sahip olduğu T-Mobile UK arasındaki birleşme anlaşmasıyla, yeni şirketin 28,4 milyon müşterisi olacak ve 9,4 milyar avroluk gelir yaratılacak.

Yeni şirket, İngiltere'de cep telefonu piyasasının yaklaşık yüzde 37'sini kontrol edecek ve liderliği İspanya'nın Telefonica şirketine bağlı O2'den devralacak.

Orange ve T-Mobile, Kasım ayına kadar imzalanması beklenen anlaşmanın, İngiliz müşterilere önemli fayda sağlayacağını, şebekenin kapsama alanının genişleyeceğini, şebeke kalitesinin daha da iyileşeceğini ve müşteri hizmetlerinin düzeleceğini açıkladı.

Her iki markanın anlaşma tamamlandıktan sonraki 18 ayda varlığını sürdüreceği, birleşmenin şirketlere 600 ila 800 milyon sterline mal olacağı belirtildi.

Orange Üst Yöneticisi (CEO) Tom Alexander, yeni şirketin yöneticisi, T-Mobile'ın İngiliz yöneticisi Richard Moat Baş İşletme Görevlisi olarak görev yapacak.

Orange, İngiltere'de 12 bin 500 ve T-Mobile ise 6 bin 500 kişiye istihdam sağlıyor.

İngiltere'de cep telefonu piyasasında şu anda O2 yüzde 27 ile başı çekerken, bu şirketi yüzde 25 ile Vodafone, Yüzde 22 ile Orange ve yüzde 15 ile T-Mobile takip ediyor.