Fransa, 'first lady'i konuşuyor

Cumhurbaşkanı François Hollande’ın, first lady Valerie Trierweiler ile ilişkisini resmen sona erdirmesi ülke gündemine oturdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Pazar günü gazetelerin çıkmaması nedeniyle yazılı basın bu konu ile ilgili haber ve yorumlarını veremezken, radyo ve televizyon kanalları gelişmeyi ilk haber olarak dinleyicilerine duyurmaya devam ediyor.

First lady unvanı sona eren Trierweiler, twitter hesabından yazdığı mesajda, Elysee Sarayı personeline gösterdikleri ilgi ve yakınlıktan dolayı teşekkür etti. First lady unvanının sona ermesiyle birlikte Trierweiller,  taburcu olduktan sonra son bir haftadır istirahat ettiği Cumhurbaşkanlığına ait malikaneden dün ayrılmıştı.

Elysee Sarayı kaynakları, Fransız hayır derneğine adına bugün Hindistan’a gidecek Trierweiller’e sadece güvenlik amacıyla korumaların eşlik edeceğini duyurdu.

Fransız televizyon kanallarının aktardığına göre, Trierweiller’e artık özel koruma, sekreter ve danışman verilmeyecek. Trierweiller'in saraydan ayrılması ile birlikte Elysee Sarayı yılda 400 bin avro tasarruf etmiş olacak.

Fransız medyasının diğer gündeme getirdiği konu ise, Trierweiller’in saraydan ayrılmasıyla birlikte bekar bir cumhurbaşkanı olarak Hollande’ın yurt içi ve yurt dışı gezilerde protokol sorunu yaşayıp yaşamayacağı.

Eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Elysee Sarayı'na seçildikten sonra eşi Cecilia'dan ayrılmasının hemen ardından manken ve şarkıcı Carla Bruni ile yaşamaya başlamış ve bu protokol sorununu bir anlamda çözmüştü.

Yine tartışılan diğer önemli bir konu da Fransızlar tarafından çok sevilip benimsenmeyen Trierweiler’in saraydan ayrılmasının ardından Hollande’ın kendisinden 18 yaş küçük gizli aşkı oyuncu Julie Gayet ile ilişkisini ne zaman kamuoyuna açıklayacağı.

Bu konularda ilginizi çekebilir