Fransa Başbakanı: Tehlike henüz geçmedi

Fransa Başbakanı Manuel Valls, ülkesinde yaşanan saldırılarla ilgili olarak, "Failler takip ediliyor, tehlike henüz geçmedi" dedi ve Fransız halkının olası saldırılara karşı dikkatli olmasını istedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Başbakanı Manuel Valls, haftalık karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün düzenlenen saldırıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını, faillerin takip edildiğini ve tehlikenin henüz bitmediğini söyledi. 

RTL radyosuna konuşan Valls, saldırıyla ilgili bazı kişilerin gözaltına alındığını belirtti. Dünkü saldırının "faillerinin takip edildiğini ve riskin henüz sıfırlanmadığını" vurgulayan Valls, ayrıca yüzlerce kişinin takip edildiği ve onlarca kişinin sorguya alındığı bilgisini verdi. 

Valls, polis ve yargı yetkililerinin saldırı planı bulunan gruplarla mücadele ettiğini vurguladı.  

Fransa'nın güvenlik zafiyeti konusunda yapılan eleştirilere yanıt veren ve saldırganların uzun süredir takip edildiğini bildiren Valls, "Hiçbir durumda sıfır risk diye bir şey yoktur" ifadesini kullandı. 

İki şüphelinin fotoğrafları yayınlandı 

777.jpg

Saldırıya ilişkin üç şüpheliden en genç olanının dün Charleville-Mezieres karakoluna giderek teslim olduğu öne sürülmüştü. Fransız polisi ise hala bulamadığı iki şüphelinin adlarını ve fotoğraflarını yayınlayarak, halktan yardım istedi. 

Cezayir asıllı Fransız vatandaşı olduğu belirtilen 32 ve 34 yaşlarındaki Şerif ve Said Kouachi kardeşleri gören ya da yerini bilenlerin polise başvurması istendi.  

Polis akşam saatlerinde, Paris'e 200 kilometre uzaklıktaki Reims'in Chalons en Champagne bölgesinde bir binayı kuşatmış ancak şüphelilere ulaşamamıştı. 

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun ofisine dün öğle saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda ikisi polis, dördü karikatürist 12 kişi yaşamını yitirmişti. Olayın ardından ülkedeki güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarılmıştı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir