Fransa büyüme beklentisini aşağı yönlü revize etti

Fransa, 2012 yılı ekonomik büyüme beklentisini yüzde 0,5'e çekti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
PARİS - Fransa Başbakanı François Fillon, bu yıl için ekonomik büyüme tahminlerini yüzde 1'den yüzde 0,5'e çektiklerini bildirdi.
Fillon düzenlediği basın toplantısında, hükümetin 2012 yılına ilişkin büyüme tahminini aşağı yönlü revize ederek yüzde 1'den yüzde 0,5'e indirdiğini belirterek, aşağı yönlü revizyonun ekonomik durumdaki bozulmaları yansıttığını vurguladı.
Söz konusu revizyonun hesaplarına etkisinin yaklaşık 5 milyar euro olmasını beklediklerini kaydeden Fillon, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile üye ülkelerin geçen yıl Aralık ayından bu yana aldıkları kararların etkisiyle ekonominin Euro Bölgesi'nde, özellikle Fransa'da yılın ilk yarısı tamamlanmadan tekrar düzelmesinin beklendiğine işaret etti.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy dün akşam katıldığı bir televizyon programında, Fransa'da ekonomik durumun daha iyi gittiğini belirterek, ülkede bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılaya (GSYH) oranının 2011 yılında beklenenden daha iyi olduğunu, bu oranın yüzde 5,7 yerine 5,4 veya 5,3 olacağını söylemişti.
Uluslararası Para Fonunun (IMF) geçen hafta açıkladığı küresel ekonomik görünüm raporuna göre, Fransa ekonomisi bu yıl yüzde 0,2 büyüyecek.
Bu konularda ilginizi çekebilir