Fransa GDF Suez'den hisse satıyor

Fransa Alstom'dan hisse alımını finanse etmek için GDF Suez'den hisse satıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS  - Fransa, mühendislik grubu Alstom'da devletin hisse alımını finanse edebilmek için enerji şirketi GDF Suez'deki hissesinin yüzde 3.1'ini satmak için karar aldı.

              
Maliye ve ekonomi bakanlıkları tarafından dün yapılan ortak yazılı açıklamada, devletin, kamu şirketi APE aracılığıyla 75 milyon GDF Suez hissesini satmayı kabul ettiğini ve bu rakamın daha da yükselebileceği belirtildi.
              
GDP Suez'in dünkü günkü kapanış fiyatı olan 20.81 euronun baz alınması halinde operasyonun devlete sağlayacağı getiri 1.56 ve 1.79 milyar euro arası olabilir.
              
Bu satışla devletin GDF Suez'de yüzde 36.71 oranında hissesi kalacak. Yasalar kamu payının yüzde 33.3'ün altına inmesine izin vermiyor. Kamu bankası CDC'nin de GDF Suez'de yüzde 1.9 payı bulunuyor.
              
Fransa'nın Alstom'un  en büyük hissedarı olan Bouygues'dan yüzde 20 pay satın almak için hafta sonunda bir opsiyon elde etmesiyle, General Electric'in Alstom'un enerji birimi için götürdüğü teklifin önü açılmıştı.
              
Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg ise dün yaptığı açıklamada  devletin elinde Alstom hissesi satın almak için gereken paranın bulunduğunu, bu meblağın daha önce yapılan hisse satışlarından elde edildiğini söylemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir