Fransa: Kürtlere silah vereceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak'taki Kürtlere istedikleri silahları göndereceklerini söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,  Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik silah yardımının "önümüzdeki saatlerde" gerçekleşeceğini açıkladı.

Fransa'nın Federal Kürdistan Bölgesi'ne yönelik "yardımları" yeni bir boyut kazandı.  Cumhurbaşkanı François Hollande bugün yaptığı açıklamada, silah teslimatının "önümüzdeki saatlerde" yapılacağını belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı, "Kürdistan bölgesel makamlarının acil olarak ifade edilen ihtiyaçlarına cevap olmak amacıyla, Cumhurbaşkanı, Bağdat'ın da onayı ile, gelecek saatlerde silah taşımaya karar verdi" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı, son günlerde insani yardımların da yapıldığını belirtirken, bunların devam edeceğini ifade etti.

Salı günü, BM'nin insan hakları uzmanları da bir mesaj yayınlayarak, uluslararası toplumu Ezilere karşı "potansiyel bir soykırımı" engellemek için acilen eyleme çağırmıştı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün yaptığı açıklamada Washington'un sivillerin tahliyesini sağlayacak opsiyonları incelemekte olduğunu bildirdi.

Avrupa Birliği de, dışişleri bakanlarının katılacağı olağanüstü bir toplantı hazırlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir