Fransa, turizmde hedef büyüttü

Fransa, yılda 100 milyon turist hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa Dışişleri ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Laurent Fabius, yılda 100 milyon yabancı turist ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Son bakanlar kurulu değişikliğinin ardından uluslararası ticaret konuları da sorumluluk alanına verilen Fabius, basına yaptığı açıklamada, turizm gelirlerini artırmak konusunda kararlı olduğunu bildirdi.

Fabius, ''Turizm dünyanın en önemli sanayisi ve dünya gayri safi mili hasılasının yüzde 12'sini oluştururken, yaklaşık 200 milyon kişinin istihdam edilmesini sağlıyor. Fransa'yı yılda 83 milyon turist ziyaret ediyor ancak biz bu sayıyı 100 milyona çıkartabiliriz'' dedi.

Fabius, 2020 yılına kadar yeni hedefleri belirleyecek bir turizm kalkınma konseyinin kurulmasına karar verdiğini söyledi.

Fransa'ya daha çok Çinli turist çekmek istediklerini kaydeden Fabius, bu amaçla vize prosedürlerini hızlandırdıklarını ve kolaylaştırdıklarını belirtti.

Hindistan, Güney Afrika ve Körfez ülkelinden daha fazla turist beklediklerin ifade eden Fabius, özellikle başkent Paris'te turistlerin güvenliği için önlemlerin artırılacağı sözünü verdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir