Fransa ve İngiltere'den ortak makale

İki ülkenin İçişleri bakanları, Le Journal du Dimanche gazetesinde kaçak göç sorununa ilişkin ortam makale yayınladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ve İngiliz mevkidaşı Theresa May, Fransa'nın Le Journal du Dimanche gazetesinde konuya ilişkin ortak bir makale yayımladı. 

Makalede Calais'deki göçmen sorununun çözümü için İngiltere ve Fransa'nın ortak hareket edeceği ve durumun mutlak bir öncelik arz ettiği belirtildi. İki ülke bakanları Manş tüneli girişinin güvenliği için 10 milyon euro harcandığını hatırlatarak, tedbirlerin sonuçlarının alınmaya başladığına işaret etti. 

Göçmen sorununun çözümünde  Fransa ve İngiltere'nin dışında diğer Avrupa ülkelerine de sorumluluk düştüğüne vurgu yapılan makalede şu ifadeler yer aldı: 

"Calais'den İngiltere'ye geçmeye çalışan çok sayıda göçmen aslında buraya İtalya,Yunanistan ve diğer ülkelerden geçerek ulaşıyor. Fransa onlar için sadece bir geçiş ülkesi konumunda. Avrupa'ya ekonomik sebeplerle gelmek isteyen göçmenlerin sayısının azalmasına odaklanmak gerekiyor. Göçmenler karşılaştıkları zorluk ve tehlikeler sonrası dönmek zorunda kalacaklar." 

37 bin kaçak göçmen yakalandı

Calais'de yaklaşık 2 bin göçmen hafta başından itibaren Manş tüneli girişindeki yasak bölgeyi toplu halde işgal etmişti. Haziran ayı başından beri 10 kaçak göçmen Manş tünelini geçmeye çalışırken yaşamını yitirdi. 

Fransa'nın en büyük kaçak göçmen kampı Calais'de bulunuyor. Kent, İngiltere'ye gitmeye çalışan kaçak göçmenlerin şansını denediği en önemli sınır kapısı olarak biliniyor. Bu kentteki kaçak göçmen kampının koşulları sivil toplum örgütlerinin sert tepkisine yol açıyor. 

Manş tünelini işleten Eurotunnel şirketinin verilerine göre, yıl başından bu yana İngiltere'ye gitmeye çalışan 37 bin kaçak göçmen yakalandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir