Fransa'da bütçe açığı sarsılacak

Fransa'da güvenlik ve savunma harcamalarının bütçe açığını artırması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa'yı sarsan terör saldırılarının ekonomiye maliyetinin oldukça yüksek olması bekleniyor. Güvenlik ve savunma harcamalarınıhn bütçe açığını arttıracağı öngörülüyor

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın dün parlamentoda yaptığı açıklamada, güvenlik ve savunma harcamalarının artırılacağını açıklaması üzerine, kontrol altına alınamayan bütçe açıklarının da yine yükselmesi bekleniyor.

Hollande, dün yaptığı konuşmada ''ülke güvenliğinin avro kriterlerini belirleyen istikrar paktına saygıdan daha önemli olduğunu'' belirtmesi üzerine gözler bugün Brüksel'e çevrildi.

AB Komisyonu Ekonomi ve Mali İşler Temsilcisi Pierre Moscovici, konu ile ilgili olarak istikrar paktı uygulanmasında bazı esnekliklere gidebilecekleri mesajını verdi.

Hollande, dün yaptığı konuşmada polis ve jandarma için 5 bin kadro açılacağını açıklarken, 2017 ve 2019 yılları arasında asker sayısının 9 bin kişi azaltılması projesini askıya almıştı.

Fransa'nın gayrisafi mili hasılasının, bütçe açıklarına oranının yüzde 4'e dayanması Paris ve Brüksel arasında sorun yaratıyor. Bu oranın avro kriteri olarak yüzde 3'ü geçmemesi gerekiyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir