Fransa'da seçimler olağanüstü hal altında yapacak

Fransa Başbakanı, OHAL'i seçimlere kadar uzatacaklarını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fransa Başbakanı Manuel Valls, 130 kişinin hayatını kaybettiği 13 Kasım 2015 saldırılarının hemen ardından ilan edilen olağanüstü halin, Mayıs 2017'de son turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimini de kapsayacak şekilde uzatmayı planladıklarını açıkladı.

Valls, BBC televizyon kanalındaki mülakatında, saldırıların yapıldığı gece ilan edilen ve en son Ocak 2017'ye kadar uzatılan olağanüstü halin, cumhurbaşkanlığı seçimi dolayısıyla gerekli olan güvenlik önlemleri dolayısıyla, sona erdirilmesinin şimdilik mümkün olmadığını söyledi.

Başbakan Valls, "Birkaç haftaya cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle halk mitingleri başlayacak. Demokrasimizi de korumak zorundayız." dedi.

Olağanüstü hal uygulamalarının etkili araçlar olduğuna işaret eden Valls, "Evet, birkaç ay daha olağanüstü hal şartları içinde yaşamaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Valls, Fransa'da 13 Kasım saldırıları gibi organize bir saldırı olasılığının azalma eğiliminde olduğunu da kaydetti.

Fransa'daki olağanüstü hal uygulamaları zaman zaman özellikle sivil toplum örgütleri tarafından eleştirilse de siyasi partiler olağanüstü halin uzatılması konusunda bugüne kadar hükümete açık destek verdiler.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimi, 23 Nisan ve 7 Mayıs 2017 tarihlerinde iki turlu gerçekleşecek.

Bu konularda ilginizi çekebilir