Fransız taksiciler greve gitti

Fransa'daki taksici dernekleri bugün greve gitti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

PARİS - Fransa'daki taksici dernekleri, son dönemlerde kullanımı sıklaşan internetteki alternatif ulaşım sitelerine karşı Avrupa başkentlerinde başlatılan eylemlere destek vermek için bugün greve gitti.

Başkentteki taksiciler, çevre yolları ve kentin önemli merkezleri ile havaalanları girişlerinde yol kapatma eylemi yaparak ulaşımını engelledi.

Demiryolları işçilerinin de aynı gün greve gitmesi yüzünden, başta başkent Paris olmak üzere ülke genelinde ulaşım felce uğradı.

Londra, Madrid, Barselona, Milano ve Hamburg gibi büyük kentlerde de taksicilerin bugün protestoları oldu.  

Londra'da da taksiciler grevde

İngiltere'nin başkenti Londra'da binlerce taksici, son dönemde kullanımı sıklaşan taksi ulaşımıyla ilgili alternatif cep telefonu uygulamalarına karşı protesto amacıyla iş bıraktı.  

Başkentin Trafalgar meydanında toplanan Londra'nın simgelerinden "siyah taksilerin" şoförlerinin eylemi bir saat sürdürmeleri bekleniyor. Protesto dolayısıyla, Londra'nın merkezinde trafikte aksamalar yaşanıyor.

Londra'daki taksiciler, taksimetre gibi de çalışabilen "Uber" isimli uygulamaya karşı çıkıyor ve uygulamanın yasal olmadığını, doğru ölçüm yapmadığını dile getiriyor.  

Londra ile eş zamanlı olarak Avrupa'da Paris ve Madrid gibi şehirlerde de taksiciler benzer nedenlerle protestolar düzenleyerek, grev yaptılar.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir