FT: Birçok yatırımcı, milyonlarca sterlini İngiltere dışına çıkardı

İngiltere'deki yatırımcıların, İşçi Partisi'nin giderek güçlenmesinden rahatsız olduğu ve paralarını ülke dışına çıkarmaya başladığı bildirildi. Financial Times'ın haberine göre olası bir vergi artışından endişelenen yatırımcılar, hazirandan bu yana milyonlarca sterlini yurt dışına çıkardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İngiltere'deki yatırımcıların Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi'nin güçlenmesi nedeniyle paralarını ülke dışına çıkarmaya başladığı bildirildi.

Financial Times gazetesi, son kamuoyu yoklamalarının İşçi Partisi'nin iktidardaki Muhafazakârları yüzde sekiz farkla geçtiğini gösterdiğini, iş çevrelerinde olası bir sol bir hükümete yönelik kaygılarının arttığını belirtti.

İşçi Partisi, haziran ayında düzenlenen genel seçimlerle ilgili beyannamesinde, kamu harcamalarını 48 milyar sterlin düzeyinde artıracağını, bu paranın önemli bölümünün büyük şirketlerden ve zenginlerden vergi olarak alınacağını duyurmuştu.

Financial Times, İşçi Partisi'nin iktidara gelmesi halinde yaşanacak vergi artışının ve sterlindeki olası değer kaybının yatırımcıları endişelendirdiğini, haziran seçimlerinden bu yana yüz milyonlarca sterlinin yurt dışına çıkarıldığını yazdı.

Gazeteye konuşan birçok yatırımcı da, Corbyn'ın iktidara gelmesinin iş dünyası için "çok kötü bir gelişme" olacağını söyledi.

İngiltere İşçi Partisi lideri: Bankalar beni tehdit olarak görmekte haklıİngiltere İşçi Partisi lideri: Bankalar beni tehdit olarak görmekte haklı