G-20 Zirvesi başlıyor

Zirvenin yapılacağı kentte, geniş güvenlik önlemlerinin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinden gelen protestocular da dikkat çekiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

PİTTSBURGH - G-20 Liderler Zirvesi, ABD'nin Pittsburgh kentinde bugün başlıyor.

20 ülkenin liderini bir araya getirecek zirvede, Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Finans krizinin çıkışının nedine olarak görülen küresel ekonomideki dengesizliklerin düzeltilmesinin yollarının değerlendirileceği zirvede, küresel ekonomideki dengesizliklerin giderilmesi, bunun başarılamaması halinde dünyanın, kabul edilemeyecek kadar düşük seviyelerde bir büyüme oranıyla karşı karşıya kalacağının vurgulanacağı bir metnin oluşacağına işaret ediliyor.

Başbakan Erdoğan, bugün New York'taki temaslarının ardından Pittsburgh'a geçerek, eşi Emine Erdoğan ile ABD Başbakanı Barrack Obama ve eşi Michelle Obama tarafından verilecek resepsiyona, daha sonra da yine Obama'nın heyet başkanlarına vereceği çalışma yemeğine katılacak.

Bu arada zirvenin yapılacağı kentte, geniş güvenlik önlemlerinin yanı sıra dünyanın pek çok ülkesinden gelen protestocular da dikkat çekiyor.

Şehirde resmi kurumların tatil ilan edildiği bildirildi.

Öte yandan, kent sokaklarının bazı bölümlerine zirveye katılan ülkeleri sembolize eden afişleri yan yana asılırken, Türkiye afişinde Yunus Emre figürünün yer aldığı görüldü.